Om Kiosken

Sex pizzor, fyra årstider, två matälskare och en kiosk

Vällagad pizza, säsongsbaserade råvaror och en okonstlad hemma hos–känsla. Det drömde vi om på var sitt håll, en inflyttad och en hemflyttad piteåbo.

Johan hade tidigare jobbat på stjärnrestauranger som Noma och Oaxen, men längtade efter att laga opretentiös mat som fler kan njuta av. Lisa, som driver Pensionatet, ville skapa en helhetsupplevelse där atmosfären och sällskapet får lika stort fokus som själva maten – något för alla som inte bara äter för att mätta hungern. Vår gemensamma vän (tack Fredrik!) tyckte att vi borde prata ihop oss.

Det visade sig att vi delade visionen om att laga stenugnsbakad pizza i en trädgård dit alla är välkomna. Där menyn består av få men vällagade pizzor som byts ut ofta – efter säsong. Ett litet ställe där du får pizza med vilt på hösten och med primörer på våren. En ny plats i stan där folk har kul och ingenting är onödigt komplicerat. Det borde finnas gott vin till maten, och hemmagjord glass till efterrätt. Så nu gör vi precis det, här på Kiosken Pizza & Vin.

Kom förbi!

Johan & Lisa

Boka bord